DexDefinitie.com

Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Retrage

1 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: RETRAGE, retrag, verb III. 1. Tranzitiv A trage înapoi. ♦ A scoate, a lua înapoi un lucru. ♦ Reflexiv A ieși voluntar dintr-o instituție, dintr-o funcție etcetera; a renunța la... 2. Reflexiv A merge, a pleca (înapoi); a se îndepărta. ♦ A da înapoi din fața dușmanului, a efectua operația de retragere. ♦ A se da deoparte. ♦ A părăsi un loc, o încăpere. ♦ A se izola. 3. Tranzitiv Figurativ A retracta. 4. Reflexiv (Despre ape curgătoare) A reintra în albie după revărsare. – Re1- + trage (după franceza retirer).


2 * Cuvantul cu diacritice: a se retrage
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: A se retrage antonim: a avansa, a înainta


3 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: RETRAGE verb verifica cuvantul: retracta.


4 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: RETRAGE verb 1. (Transilv, Maram. și Banat) a răteri, (învechit) a retrograda, a (se) trage. (Trupele se - din fața inamicului.) 2. verifica cuvantul: pleca. 3. a se izola. (S-a - în mijlocul naturii.) 4. (rar) a scoate. (De ce l-ai - de la liceu?) 5. verifica cuvantul: scoate.


5 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: retrage verb (silabe -tra-) trage


6 * Cuvantul cu diacritice: a retráge retrág
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: A RETRAGE retrag tranzitiv 1) A face să se retragă. 2) A mișca înapoi. - mâna. 3) A lua înapoi. A-și - actele. 4) A renunța de a mai prezenta; a înceta de a mai înainta. A-și - candidatura. 5) (opinii împărtășite anterior) A înceta de a susține ca nefiind drept; a retracta. /re- + a trage


7 * Cuvantul cu diacritice: a se retráge mă retrág
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: A SE RETRAGE mă retrag intranzitiv 1) A se întoarce, mergând spre locul de pornire. 2) A se da deoparte; a se duce într-o parte. 3) A pleca, părăsind un loc. 4) (despre armate) A da înapoi în fața inamicului. 5) A părăsi un domeniu de activitate sau o funcție. 6) A se depărta de tumultul vieții, trăind în singurătate; a se pustnici; a se închide; a se izola. - la țară. 7) (despre ape) A reintra în albie (după revărsare). 8) (despre mare) A fi în reflux. /re- + a trage


8 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: RETRAGE verb III. 1. tr. A trage înapoi; a lua înapoi ceva. ♦ refl. A părăsi pozițiile din fața inamicului. ♦ refl. A ieși voluntar dintr-o funcție, dintr-o instituție etcetera 2. refl. A merge înapoi, a pleca. ♦ (Despre mijloace de transport în comun) A ieși din circulație, întrerupându-și activitatea. 3. refl. (Despre ape curgătoare) A intra din nou în albie după revărsare. 4. tr. (Figurat) A retracta. [P.i. retrag. / < re- + trage, după franceza retirer].


9 * Cuvantul cu diacritice: retráge
Cuvantul fara diacritice: retrage

Definitie: RETRAGE verb I. tr. a trage înapoi. ♢ a lua înapoi ceva. ♢ (figurativ) a retracta. II. reflexiv 1. (despre armate) a părăsi pozițiile din fața inamicului. 2. a ieși voluntar dintr-o funcție, dintr-o instituție etcetera 3. a merge înapoi, a pleca. ♢ (despre mijloace de transport în comun) a ieși din circulație. 4. (despre ape curgătoare) a reintra în albie după revărsare. (< limba latina retragere, după franceza retirer)


Informatii si statistici despre acest cuvant

Cuvantul este compus din: 7 litere.
Fiind format din 7 litere, acest cuvant este de dimensiune medie.
Cuvantul nu contine diacritica: ă
Cuvantul nu contine diacritica: â
Cuvantul nu contine diacritica: î
Cuvantul nu contine diacritica: ș
Cuvantul nu contine diacritica: ț
Cuvantul nu contine diacritica: ö
Cuvantul incepe cu litera "r" si se termina cu litera "e"



Cuvinte in Limba Romana care incep cu litera


Resurse



Cuvinte aleatoare



© Copyright DexDefinitie.com 2015 - 2024 / Site-ul foloseste baza de date oferita gratuit de catre dexonline.ro

DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.

Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.