DexDefinitie.com

Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Fond

1 * Cuvantul cu diacritice: fond
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: FOND substantiv neutru I. 1. ceea ce este esențial într-un lucru, conținut. o articol de - = articol care tratează o problemă importantă actuală; editorial; - lexical principal = partea esențială și cea mai stabilă a vocabularului unei limbi, cuvintele care exprimă noțiunile fundamentale din viața și activitatea oamenilor și constituind baza pentru formarea de cuvinte noi. o în - = în realitate, de fapt. 2. trăsăturile de bază ale caracterului, ale individualității unei persoane. 3. culoare de bază a unui tablou, a unei țesături etcetera din care se detașează figurile, detaliile; fundal. ♢ strat de culoare sau ornament peste care se tipărește un text. 4. (sport) alergare de rezistență pe distanță lungă. 5. (fiz.) radiație greu de înlăturat sau inevitabilă, cu caracter parazit, în prezența căreia se efectuează o experiență sau măsurare. II. 1. totalitatea mijloacelor materiale și bănești de care dispune o întreprindere, o instituție etcetera o - de acumulare = parte a venitului național pe seama căreia se realizează creșterea și perfecționarea producției, se creează rezerve și se asigură sporirea fondurilor și rezervelor materiale din sfera neproductivă. 2. totalitatea bunurilor, a valorilor dintr-un anumit domeniu. o - de cărți = totalitatea cărților pe care le posedă o bibliotecă; - de comerț = totalitatea mărfurilor și elementelor necesare care contribuie la exercitarea unui comerț normal și profitabil. (< franceza fond)


2 * Cuvantul cu diacritice: fond
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: FOND substantiv 1. conținut, (figurativ) miez. (-ul propriu-zis al unui roman.) 2. esență, materie, (figurativ) inimă, maduvă, miez, nucleu, sâmbure. (A intra în -ul chestiunii.) 3. verifica cuvantul: fundal. 4. (FIN.; mai ales la plural) mijloc, resursă, (învechit) sermaia. (-uri bănești.)


3 * Cuvantul cu diacritice: fond
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: fond substantiv neutru, plural fonduri


4 * Cuvantul cu diacritice: fond -uri
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: FOND -uri n. 1) Parte interioară de bază, care poate fi sesizată cu ajutorul rațiunii. 2) Plan uniform al unui tablou sau al unei țesături pe care sunt imprimate motivele sau desenele; culoare de bază. 3) Bază sensibilă care pune în valoare senzațiile de altă natură. - sonor. 4) Element de bază, esențial sau permanent. ♢ -ul lexical de bază al unei limbi partea esențială, stabilă a lexicului, denumind noțiuni fundamentale, cu o mare frecvență în uz. În - de fapt, în realitate. 5) Ansamblu de mijloace financiare și materiale cu o anumită distribuție. 6) Ansamblu de valori esențiale, aparținând unui domeniu. - de cărți. 7) Instituție menită să acorde asistență materială sau sprijin social-cultural. -ul literar. 8) Probă sportivă pe distanță mare. franceza fond


5 * Cuvantul cu diacritice: fond
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: FOND substantiv neutru În gastronomie, preparat de bază (un lichid, o compoziție sau un aluat) utilizat pentru realizarea unui preparat culinar mai complex.


6 * Cuvantul cu diacritice: fond
Cuvantul fara diacritice: fond

Definitie: FOND substantiv neutru I. 1. Ceea ce este esențial într-un lucru, conținut. ♢ Articol de fond = articol care tratează o problemă importantă actuală; editorial; fond lexical principal = partea esențială și cea mai stabilă a vocabularului unei limbi, cuprinzând cuvintele care exprimă noțiunile fundamentale din viața și activitatea oamenilor și constituind baza pentru formarea de cuvinte noi. ♦ În fond = în realitate, de fapt. 2. Trăsăturile de bază ale caracterului, ale individualității unei persoane. 3. Culoare care formează câmpul, baza unui tablou, din care se detașează, figurile, detaliile. ♦ (Poligr.) Strat de culoare sau ornament peste care se tipărește un text. 4. (Sport) Alergare de fond = alergare pe distanță lungă. II. 1. Totalitatea mijloacelor materiale și bănești de care dispune o întreprindere, o instituție etcetera ♢ Fond de acumulare = parte a venitului național pe seama căreia se realizează creșterea și perfecționarea producției, se creează rezerve și se asigură sporirea fondurilor și rezervelor materiale din sfera neproductivă. 2. Totalitatea bunurilor, a valorilor dintr-un anumit domeniu (mai ales cultural). ♢ Fond de cărți = totalitatea cărților pe care le posedă o bibliotecă. [< franceza fond].


Informatii si statistici despre acest cuvant

Cuvantul este compus din: 4 litere.
Fiind format din 4 litere, acest cuvant este de dimensiune mica.
Cuvantul nu contine diacritica: ă
Cuvantul nu contine diacritica: â
Cuvantul nu contine diacritica: î
Cuvantul nu contine diacritica: ș
Cuvantul nu contine diacritica: ț
Cuvantul nu contine diacritica: ö
Cuvantul incepe cu litera "f" si se termina cu litera "d"



Cuvinte in Limba Romana care incep cu litera


Resurse



Cuvinte aleatoare



© Copyright DexDefinitie.com 2015 - 2024 / Site-ul foloseste baza de date oferita gratuit de catre dexonline.ro

DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.

Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.