Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Aaron
1 * Cuvantul cu diacritice: aaron
Cuvantul fara diacritice: aaron
Definitie: AARON (în „Vechiul Testament”), fratele mai mare a lui Moise. Lui. A. și urmașilor săi le-a fost încredințată preoția în Iudeea. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
2 * Cuvantul cu diacritice: aaron
Cuvantul fara diacritice: aaron
Definitie: AARON, Florian (1805-1887, n. sat Rod, jud. Sibiu), istoric și publicist român. Prof. la Școala Centrală din Craiova, la Colegiul Sf. Sava și apoi la Universitatea din București. Propagator al ideilor Școlii Ardelene în Țara Românească. Participant la Revoluția de la 1848. Subliniază, printre primii, necesitatea cunoașterii istoriei naționale („Idee repede de istoria Prințipatului Țării Românești”). A întemeiat, împreună cu Georg Hill, primul cotidian din țară („România”, 1837). (Notă: Definiția este preluată din Dicționar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
3 * Cuvantul cu diacritice: aaron
Cuvantul fara diacritice: aaron
Definitie: AARON, Petru Pavel (1709-1764, n. Bistra, jud. Maramureș), cleric și cărturar român; episcop unit al Transilvaniei (1752-1764). A organizat școlile din Blaj. A sprijinit restaurarea și ridicarea unor biserici și mănăstiri, înființarea unei tipografii. (Notă: Definiția este preluată din Dicționar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
4 * Cuvantul cu diacritice: aaron
Cuvantul fara diacritice: aaron
Definitie: AARON, Teodor (1803-1859, n. Țichindeal, jud. Sibiu), cleric și cărturar român. Prof. și director al gimnaziului românesc din Beiuș, rector al seminarului român leopoldin din Oradea. Contribuții la dezvoltarea învățământului (lucrări pedagogice și religioase). (Notă: Definiția este preluată din Dicționar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
5 * Cuvantul cu diacritice: aaron
Cuvantul fara diacritice: aaron
Definitie: AARON, Vasile (1770-1822, n. sat Glogoveț, jud. Alba), poet român. Prelucrări în versuri și imitații după literatura germană, italiană, latină și greacă („Istoria lui Sofronim și a Haritei cei frumoase”) (Notă: Definiția este preluată din Dicționar enciclopedic vol. I A-C, Editura Enciclopedică, 1993)
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere.
Fiind format din 5 litere, acest cuvant este de dimensiune medie. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "a" si se termina cu litera "n"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.