Varianta definitie 1: Aditiv, -Ă, aditivi, -e, adjectiv , substantiv neutru
1. Adjectiv (Matematica) Referitor la operatia de adunare.
2. Substantiv neutru: Substanta care se adauga la un ulei mineral pentru a-i ameliora proprietatile sau pentru a obtine noi calitati. – Din franceza Additif.
Varianta definitie 2: Aditiv adjectiv m., plural aditivi; f. singular aditiva, plural aditive
Varianta definitie 4: Aditiv2 -e n.
Substanta care se adauga in proportii mici la un ulei mineral pentru a-i ameliora proprietatile. /<fr. additif
Varianta definitie 5: Aditiv1 -a (-i, -e) si substantival mat.
Care se refera la operatia de adunare. /<fr. additif
Varianta definitie 6: Aditiv, -Ă adjectiv (Matematica) Referitor la operatia de adunare. ♦ (Fiz.; despre o proprietate, un efect) Care este exprimat printr-o marime fizica ale carei valori se insumeaza algebric. substantiv masculin Substanta care se adauga la un ulei mineral sau la prepararea betoanelor pentru a le ameliora proprietatile. [< franceza additif].
Varianta definitie 7: Aditiv, -Ă I. adjectiv
1. (matematica) referitor la operatia de adunare.
2. (fiz.; despre o proprietate, un efect) exprimat printr-o marime fizica ale carei valori se insumeaza algebric.
II. substantiv neutru substanta care, adaugata unor produse, le amelioreaza unele proprietati. (< franceza additif, limba latina additivus)
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.