Varianta definitie 1: Aproba, aprob, verb I. Tranzitiv A incuviinta o actiune, o parere, o propunere etcetera a cuiva, a fi de aceeasi parere cu cineva; a rezolva in mod favorabil cererea, propunerea etcetera cuiva. – Din limba latina Approbare.
Varianta definitie 2: A aproba antonim: a dezaproba, a reproba, a refuza, a respinge
Varianta definitie 3: Aproba verb a accepta, a admite, a consimti, a incuviinta, a se indupleca, a ingadui, a se invoi, a lasa, a permite, a primi, (livresc) a concede, (figurativ) a subscrie, (invechit si popular) a se prinde, (invechit si reg.) a se pleca, (Mold. si Bucovina) a pozvoli, (invechit) a aprobalui, a multumi, a ogodi. (A - sa se scoata postul vacant la concurs.)
Varianta definitie 4: Aproba verb (silabe -pro-), indicativ prezent 1 singular aprob, 3 singular si plural aproba; 1 plural aprobam
Varianta definitie 5: A aproba aprob tranzitiv 1) (pareri, propuneri etc.) A sustine, exprimandu-si acordul; a consimti; a incuviinta. 2) (cereri, propuneri) A solutiona in mod favorabil. 3) (proiecte, manuscrise etc.) A consimti in mod oficial printr-un act autentic. [Silabe A-pro-] /<lat. approbare
Varianta definitie 6: Aproba verb tr. a incuviinta o actiune, o parere etcetera; a-si da consimtamantul, a fi de acord. ♢ a rezolva favorabil. (< limba latina approbare)
Varianta definitie 7: Aproba verb I. tr.
A incuviinta o parere etcetera; a-si da consimtamantul, a fi de acord. ♦ A consimti in mod oficial la ceva printr-un act autentic. [P.i. aprob. / < limba latina approbare].
Varianta definitie 8: Aproba (aprob, aprobat), verb – A incuviinta ceva, a fi de aceeasi parere cu cineva; a rezolva in mod favorabil cererea, propunerea etcetera cuiva.
Limba Latina, limba italiana approbare (secolul XIX). – Derivat (din franceza) aprobativ, adjectiv ; aprobator, adjectiv ; dezaproba, verb
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "a" si se termina cu litera "a"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.