Varianta definitie 1: CLĂDi, cladesc, verb IV.
Tranzitiv
1. A face, a ridica o constructie, o cladire (2); a zidi, a construi.
2. A aseza lucruri (de acelasi fel) in mod sistematic, unul peste altul, pentru a forma o gramada. – Din limba slava (veche) Kladon, klasti.
Varianta definitie 2: A cladi antonim: a darama, a demola, a distruge, a strica
Varianta definitie 4: Cladi verb, indicativ prezent 1 singular si 3 plural cladesc, imperfect 3 singular cladea; conjunctie: prezent 3 singular si plural cladeasca
Varianta definitie 5: A CLĂDi -esc tranzitiv 1) (case, ziduri etcetera) A realiza prin lucrari de constructie; a construi; a zidi; a ridica; a inalta; a dura; a edifica. ♢ - ceva pe nisip a) a intreprinde actiuni sortite esecului din cauza lipsei unei baze trainice; b) a face un lucru zadarnic. 2) (obiecte omogene) A aseza in mod sistematic unul peste altul. /<sl. kladon
Varianta definitie 6: Cladi (cladesc, cladit), verb –
1. A ingramadi, a stivui. –
2. A construi, a edifica, a face o cladire. –
3. A concepe, a imagina, a compune.
Sl. klasti, kladǫ „a aranja” (Miklosich, Slaw.
Elem., 24; Cihac, II, 60); conform clada. – Derivat cladire, substantiv feminin (fabrica, constructie, edificiu); claditura, substantiv feminin (constructie); cladis, substantiv neutru (actiunea de a edifica, edificare); claditor, adjectiv (constructor).
Conform: claie.
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "i"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.