DexDefinitie.com

Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Comanda

1 * Cuvantul cu diacritice: comandá
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: COMANDA, comand, verb I. Tranzitiv 1. (Mil.) A da un ordin sau un semnal pentru executarea unei mișcări, a unei așezări etcetera; a avea comanda unei unități armate sau a unei subdiviziuni a armatei. ♦ A porunci, a ordona. 2. A da în lucru (un obiect, o lucrare etcetera) la un meșteșugar. 3. A solicita, a cere de mâncare, de băut într-un local de consum. – Din franceza commander.


2 * Cuvantul cu diacritice: comandá
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: COMANDA verb 1. verifica cuvantul: ordona. 2. verifica cuvantul: conduce. 3. (TEHNICA) a controla, a regla. (A - un sistem tehnic.)


3 * Cuvantul cu diacritice: comandá
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: comanda verb, indicativ prezent 1 singular comand, 3 singular și plural comandă


4 * Cuvantul cu diacritice: a comandá cománd
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: A COMANDA comand tranzitiv 1) (armate, trupe, detașamente etcetera) A conduce, exercitându-și autoritatea printr-o comandă. 2) (acțiuni) A anunța printr-o comandă sau printr-un semnal. 3) (urmat de o propoziție complementară) A cere în mod autoritar și oficial; a porunci; a ordona; a dispune. 4) (îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte, lucruri) A cere să producă la comandă; a porunci. 5) (mâncare, băuturi) A solicita, făcând comandă într-un local de consum. franceza commander


5 * Cuvantul cu diacritice: comandá
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: COMANDA verb tr. 1. a deține comanda unei armate, unități etcetera 2. a porunci, a ordona. 3. a face o comandă (4). 4. a dirija un mecanism, o mașină etcetera 5. a solicita, a cere de mâncare, de băut într-un local de consum. (


6 * Cuvantul cu diacritice: comandá
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: COMANDA verb I. tr. 1. A ordona, a porunci (executarea unei dispoziții, a unei mișcări etcetera); a deține conducerea, comanda unei unități. ♦ A porunci, a ordona. 2. A da în lucru (un obiect, o lucrare) la un meșteșugar etcetera ♦ A solicita, a cere de mâncare, de băut într-un local de consum. [P.i. comand. / < franceza commander, limba italiana comandare, conform limba latina cum – cu, mandare – a ordona].


7 * Cuvantul cu diacritice: comandá cománd comandát
Cuvantul fara diacritice: comanda

Definitie: comanda (comand, comandat), verb – A ordona, a da un ordin. – Varianta (Trans.) comînda, (învechit), comenda, comend(ăl)ui, comandarisi. Franceza commander. – Derivat comandă, substantiv feminin (acțiunea de a comanda, poruncă, ordin; însărcinare; Banat, primărie; Bucovina, prostituată), din limba germana Kommando, înainte de pol. komenda (secolul XVIII); comenduială, substantiv feminin (ordin), secolul XVIII; comenduire, substantiv feminin (comandă); comandant (var. cuvant invechit comendant), substantiv masculin (șef militar), din franceza commandant, și înainte din pol., limba rusa komendant, secolul XVII; comîndaș (var. comanduitor), substantiv masculin (comandant, șef), secolul XVIII; comandor, substantiv masculin (grad de ofițer în aviație și marină corespunzător gradului de colonel din armata terestră); comandament, substantiv neutru (comandă, poruncă; ordin de executare), din franceza commandement; comandatură, substantiv feminin (post de comandă, în organizarea germană de ocupație), din limba germana Kommandatur; comandorie, substantiv feminin, din franceza commanderie; comandir, substantiv masculin (învechit, comandant), din limba rusa komandir. Conform: dubletul comînda.


Informatii si statistici despre acest cuvant

Cuvantul este compus din: 7 litere.
Fiind format din 7 litere, acest cuvant este de dimensiune medie.
Cuvantul nu contine diacritica: ă
Cuvantul nu contine diacritica: â
Cuvantul nu contine diacritica: î
Cuvantul nu contine diacritica: ș
Cuvantul nu contine diacritica: ț
Cuvantul nu contine diacritica: ö
Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "a"



Cuvinte in Limba Romana care incep cu litera


Resurse



Cuvinte aleatoare



© Copyright DexDefinitie.com 2015 - 2024 / Site-ul foloseste baza de date oferita gratuit de catre dexonline.ro

DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.

Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.