Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Concentra
1 * Cuvantul cu diacritice: concentrá
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: CONCENTRA,concentrez, verb I. 1. Tranzitiv și reflexiv A (se) strânge, a (se) acumula într-un singur loc; a (se) îndrepta spre un singur punct. 2. Tranzitiv A chema vremelnic, sub arme, rezerviști, în timp de pace, pentru instrucție, pentru ca aceștia să-și completeze pregătirea militară sau pentru alte motive. ♦ A strânge mai multe unități militare într-o anumită zonă. 3. Reflexiv A-și încorda întreaga atenție sau gândire într-o singură direcție; a fi absorbit, preocupat de ceva. 4. Tranzitiv (Chim.) A mări conținutul procentual al unui component într-o soluție sau într-un amestec. 5. Tranzitiv A separa dintr-un minereu brut părțile bogate în minereuri utile de părțile sterile. – Din franceza concentrer.
2 * Cuvantul cu diacritice: a se concentra
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: A (se) concentra antonim: a (se) dispersa, a (se) împrăștia
3 * Cuvantul cu diacritice: a concentra
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: A concentra antonim: a desconcentra, a dilua
4 * Cuvantul cu diacritice: concentrá
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: CONCENTRA verb 1. verifica cuvantul: acumula. 2. a (se) masa. (Trupele s-au - pe flancul drept.)3. verifica cuvantul: comasa. 4. verifica cuvantul: prescurta. 5. a se încorda. (Se - pentru a urmări cele spuse.)6. (figurativ) a focaliza, a polariza. (El a - atenția tuturor.)
5 * Cuvantul cu diacritice: concentrá
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: concentra verb, indicativ prezent 1 singular concentrez, 3 singular și plural concentrează
6 * Cuvantul cu diacritice: a se concentrá mă -éz
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: A SE CONCENTRA mă -ezintranzitiv 1) A se strânge în cantitate mare (într-un singur loc). 2) A-și încorda atenția (într-o singură direcție). franceza concentrer
7 * Cuvantul cu diacritice: a concentrá -éz
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: A CONCENTRA -eztranzitiv 1) A face să se concentreze. 2) (rezerviști) A mobiliza în timp de pace din diverse motive (pentru instrucție, pentru perfecționarea pregătirii militare etcetera). 3) (trupe militare) A aduna într-un singur loc în scopuri strategice. 4) (auzul, atenția etcetera) A aplica cu un efort într-o singură direcție. 5) chim. (soluții, lichide) A face să aibă o concentrație mai mare. franceza concentrer
8 * Cuvantul cu diacritice: concentrá
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: CONCENTRAverb I. reflexiv a (se) strânge, a (se) aduna, a (se) acumula într-un (singur) loc; a (se) îndrepta spre un (singur) punct. II. reflexiv a-și încorda atenția, gândirea într-o (singură) direcție; a fi preocupat de ceva. III. tr. 1. a chema vremelnic sub arme un rezervist pentru instruire. 2. a mări procentul unui component într-o soluție, într-un amestec. 3. a separa părțile cu minereuri utile din minereul brut. (<fr. concentrer)
9 * Cuvantul cu diacritice: concentrá
Cuvantul fara diacritice: concentra
Definitie: CONCENTRAverb I.1.tr., reflexiv A (se) strânge, a (se) aduna, a (se) acumula într-un singur loc, într-un anumit centru. 2.tr. A chema vremelnic sub arme un rezervist pentru instruire. 3.refl. A-și aținti privirea, a-și încorda atenția într-un anumit punct, către ceva; a fi absorbit de ceva. 4.tr. A mări procentul unui component într-o soluție sau într-un amestec. 5.tr. A separa părțile cu minereuri utile din minereul brut. [< franceza concentrer, conform limba italiana concentrare].
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 9 litere.
Fiind format din 9 litere, acest cuvant este de dimensiune mare. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "a"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.