Varianta definitie 1: CÂntar, cantare, substantiv neutru
1. Nume dat mai multor instrumente care servesc la stabilirea greutatii unui obiect sau a unei fiinte, de obicei a unei marfi. ♢ Expresie A trage la cantar = A) a cantari (mult), a avea greutate (mare); B) a avea importanta. ♦ Cantarire.
Însala la cantar.
2. Unitate pentru masurarea greutatilor folosita in trecut, a carei valoare a variat in timp si pe regiuni. – Din limba turca: Kantar.
Varianta definitie 5: CÂntar -e n.
Instrument pentru determinarea greutatii unui corp constand dintr-o parghie cu brate egale si doua talere, care echilibreaza cu greutati etalonate; balanta; cumpana. ♢ A trage la - a) a avea greutate; b) a conta; a avea importanta. /<turc. kantar
Varianta definitie 6: Cantar, cantare substantiv neutru aparatul genital barbatesc (cu penisul erect plasat intre testicule). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 7 litere. Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "r"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.