Varianta definitie 1: Destinde, destind, verb VI.
1. Reflexiv A se desface din incordare; a se relaxa, a slabi. ♦ Figurativ (Despre nervi sau stari de surescitare) A se linisti, a se calma, a se descarca, a se deconecta.
2. Reflexiv (Despre fiinte, corpul sau parti ale corpului lor) A se intinde, a se indrepta (din inchircire, din ghemuire). [Perf. substantiv destinsei, part. destins] – Des1- + [in]Tinde (dupa franceza detendre).
Varianta definitie 2: A (se) destinde antonim: a (se) incorda
Varianta definitie 3: A destinde antonim: a incorda
Varianta definitie 4: Destinde verb reflexiv
1. a-si slabi incordarea; a se relaxa.
2. (despre fiinte) a se intinde, a se indrepta. ♢ (figurativ) a se linisti, a se odihni; a se distra, a se recrea. (dupa franceza detendre)
Varianta definitie 5: Destinde verb
1. a se relaxa, a slabi. (Un are care s-a -.)
2. a largi, a slabi, (popular) a slobozi. (A - funia care lega animalul.)
3. a (se) indrepta, a (se) intinde. (Și-a - corpul.)
Varianta definitie 7: Destinde verb, indicativ prezent 1 singular si 3 plural destind, 1 plural destindem, 2 plural destindeti, perf. substantiv 1 singular destinsei, 1 plural destinseram; conjunctie: prezent 3 singular si plural destinda; part. destins
Varianta definitie 8: A destinde destind tranzitiv A face sa se destinda. /des- + a [in]tinde
Varianta definitie 9: A se destinde ma Destind intranzitiv 1) A deveni mai putin incordat; a se relaxa. 2) (despre nervi sau stari de spirit) A reveni la starea normala; a pierde tensiunea. 3) (despre persoane) A se intinde in toata lungimea in scopul relaxarii. /des- + a [in]tinde
Varianta definitie 10: Destinde verb III. reflexiv
1. A-si slabi incordarea, a se relaxa, a se slabi.
2. (Despre fiinte) A se intinde, a se indrepta. ♦ A se odihni; a se distra. [P.i. destind, perf.s. -insei, part. -ins. / dupa Intinde, conform franceza detendre].
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 8 litere. Cuvantul incepe cu litera "d" si se termina cu litera "e"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.