Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Hărțui
1 * Cuvantul cu diacritice: hărțuí
Cuvantul fara diacritice: hartui
Definitie: HĂRȚUI, hărțuiesc, verb IV. 1. Tranzitiv A necăji pe cineva cu tot felul de neplăceri, a nu lăsa în pace pe cineva; a cicăli, a sâcâi, a pisa. ♦ (Regional) A întărâta, a zădărî un câine. 2. Tranzitiv A desfășura atacuri scurte și repetate asupra inamicului cu scopul de a-i provoca panică și de a nu-i permite deplasarea, pregătirea unor acțiuni de luptă, aprovizionarea etcetera 3. Reflexiv recipr. A purta discuții repetate și contradictorii cu cineva, a se lua la ceartă sau la bătaie; a se încăiera. [Varianta: hârțui verb IV] – Harță + sufix -ui.
2 * Cuvantul cu diacritice: hărțuí
Cuvantul fara diacritice: hartui
3 * Cuvantul cu diacritice: hărțuí
Cuvantul fara diacritice: hartui
Definitie: hărțui verb, indicativ prezent 1 singular și 3 plural hărțuiesc, imperfect 3 singular hărțuia; conjunctie: prezent 3 singular și plural hărțuiască
4 * Cuvantul cu diacritice: a se hărțuí mă
Cuvantul fara diacritice: hartui
Definitie: A SE HĂRȚUI mă -iescintranzitiv popular A face schimb de hărțuieli (unul cu altul). /harță + suf. -ui
5 * Cuvantul cu diacritice: a hărțuí
Cuvantul fara diacritice: hartui
Definitie: A HĂRȚUI -iesctranzitiv 1) (persoane) A deranja întruna cu repetarea insistentă a aceluiași lucru (pretenții, reproșuri etcetera); a necăji; a pisa. 2) (dușmani) A ataca în permanență, la intervale de timp mici, pentru a slei de puteri. 3) (ființe) A irita peste măsură în mod intenționat; a zădărî; a întărâta; a ațâța. /harță + suf. -ui
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 8 litere.
Fiind format din 8 litere, acest cuvant este de dimensiune mare. Cuvantul contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "h" si se termina cu litera "i"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.