Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Imunitate
1 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte
Cuvantul fara diacritice: imunitate
Definitie: IMUNITATE substantiv feminin 1. Rezistență a organismului față de acțiunea microbilor patogeni sau a produșilor toxici ai acestora. 2. (În societatea medievală) Privilegiu acordat sau recunoscut la cerere, printr-un act al monarhului, stăpânilor de pământ de a judeca, de a strânge impozite, de a ridica la oaste etcetera pe domeniile lor, fără amestecul reprezentanților puterii centrale. 3. Ansamblu de drepturi sau de privilegii de care se bucură unele categorii de persoane. ♢ Imunitate parlamentară = situație de care se bucură membrii unei adunări legislative de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte. Imunitate diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etcetera – Din franceza immunite, limba latina immunitas, -atis.
2 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte
Cuvantul fara diacritice: imunitate
Definitie: IMUNITATE, imunități, substantiv feminin 1. Rezistența organismului față de anumite infecții microbiene și față de otrăvuri. 2. Stare de care se bucură o persoană, în temeiul unei reguli de drept, de a beneficia de anumite prerogative. – Franceza immunite, (lat. lit. immunitas, -atis.
3 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte
Cuvantul fara diacritice: imunitate
Definitie: IMUNITATEsubstantiv feminin 1. rezistență a unui organism față de anumite infecții, otrăvuri sau alte substanțe străine. 2. situație a unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor ori drepturilor pe care le are. o - parlamentară = drept de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; - diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etcetera (< franceza immunite, limba latina immunitas)
4 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte
Cuvantul fara diacritice: imunitate
6 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte -ăți
Cuvantul fara diacritice: imunitate
Definitie: IMUNITATE -ățif. 1) Capacitate (înnăscută sau dobândită) a unui organism de a rezista la anumite boli infecțioase sau la un produs nociv organismului. 2) Drept exclusiv acordat anumitor persoane (diplomați, personal administrativ etcetera) de a nu se supune jurisdicției statului în care activează. [G.-D. imunității] franceza immunite, limba latina immunitas, -atis
7 * Cuvantul cu diacritice: imunitáte
Cuvantul fara diacritice: imunitate
Definitie: IMUNITATEsubstantiv feminin1. Stare a unui organism care a devenit rezistent față de anumite boli sau otrăvuri. 2. Situația unei persoane care beneficiază de anumite prerogative sau scutiri legale speciale în cadrul sarcinilor sau drepturilor pe care le are. ♢ Imunitate parlamentară = situație de care se bucură membrii unei adunări legiuitoare de a nu putea fi urmăriți sau arestați fără aprobarea organului din care fac parte; imunitate diplomatică = inviolabilitate juridică de care se bucură reprezentanții diplomatici, familiile lor etcetera [Conform: franceza immunite, limba latina immunitas].
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 9 litere.
Fiind format din 9 litere, acest cuvant este de dimensiune mare. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "i" si se termina cu litera "e"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.