Varianta definitie 1: Lichid, -Ă I. adjectiv, substantiv neutru (corp) care curge, avand proprietatea de a lua forma vasului in care se afla.
II. adjectiv
1. (despre mijloace de plata) in numerar, de care se poate dispune oricand, imediat.
2. consoana -a (si substantiv feminin) = denumire a consoanelor laterale si a celor vibrante. (< franceza liquide, limba latina liquidus)
Varianta definitie 2: Lichid, -Ă, lichizi, -de, adjectiv , substantiv neutru
1. Adjectiv, substantiv neutru (Corp, substanta) care se afla intr-o stare de agregare intermediara intre starea gazoasa si starea solida, care nu are o forma stabila proprie, ci curge sub greutatea proprie si ia forma vasului in care se afla.
2. Adjectiv (Despre bani) De care se poate dispune imediat; (despre creante, efecte etcetera) care poate fi transformat in bani prin vanzare imediata.
3. Adjectiv (În sintagma) Consoana lichida (si substantivat, f.) = nume dat consoanelor laterale si celor vibrante. – Din franceza Liquide, limba latina Liquidus.
Varianta definitie 7: Lichid2 -e n. 1) Substanta in stare de agregare intermediara intre starea solida si cea gazoasa, lipsita de forma proprie, din care cauza curge sub propria greutate si ia forma vasului in care se afla. 2) Substanta care se bea (apa, lapte, vin etcetera). /<fr. liquide, limba latina liquidus
Varianta definitie 8: Lichid1 -da (-zi, -de) 1) (despre substante) Care este in stare de agregare intermediara intre starea gazoasa si cea solida. 2) (despre creante, efecte etcetera) Care poate fi convertit imediat in bani; cu proprietatea de a fi transformat imediat in bani. 3): Bani -zi bani care sunt imediat disponibili; bani pesin; bani gheata. 4) (despre unele consoane) Care se pronunta usor precedand un iot. /<fr. liquide, limba latina liquidus
Varianta definitie 9: Lichid, -Ă adjectiv, substantiv neutru
1. (Substanta) care curge, avand proprietatea de a lua forma vasului in care se afla.
2. (La pluralm.) (Bani) in numerar, pe care ii ai la dispozitie oricand, imediat.
3. (Fonetica) Consoana lichida (si substantiv feminin) = denumire a consoanelor laterale si a celor vibrante. [Conform: franceza liquide, limba latina liquidus].
Varianta definitie 10: Lichid (lichida), adjectiv – Fluent, curgator.
Franceza liquide. – Derivat (din franceza) lichida, verb; lichidator, substantiv masculin; licheface, verb (rar, a topi, a lichefia), dupa franceza liquefier.
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "l" si se termina cu litera "d"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.