Varianta definitie 1: Nativ, -Ă, nativi, -e, adjectiv
1. (Despre insusiri) innascut, natural (I 4); firesc.
2. (Chim.; despre elemente, mai ales despre metale) Care se gaseste in zacamintele din scoarta pamantului in stare pura, necombinata cu alte substante. – Din limba latina Nativus, franceza Natif, limba germana Nativ.
Varianta definitie 2: Nativ adjectiv
1. verifica cuvantul: innascut.
2. curat, neamestecat, pur, (invechit si reg.) safi, (Transilvania si Bucovina) prisnic, (invechit) prisne, (figurativ) virgin. (Aur -.)
Varianta definitie 3: Nativ adjectiv m., plural nativi; f. singular nativa, plural native
Varianta definitie 4: Nativ -a (-i, -e) 1) Care apartine cuiva din nastere; innascut. 2) (despre metale si unele minerale) Care se gaseste in natura in stare pura; care nu este combinat cu alte substante. Aur -. /<lat. nativus, limba franceza: natif, limba germana nativ
Varianta definitie 5: Nativ, -Ă adjectiv
1. Înnascut; natural.
2. (Despre elemente chimice) Care se gaseste (liber) in natura, necombinat cu alte substante; pur. [Conform: franceza natif, limba latina nativus].
Varianta definitie 6: Nativ, -Ă I. adjectiv
1. (despre elemente chimice) care se gaseste (liber) in natura, necombinat cu alte substante; pur
2. innascut; natural.
II. adjectiv , substantiv masculin (cel) nascut in, originar din; indigen. (< limba latina nativus, franceza natif, limba germana nativ)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere. Cuvantul incepe cu litera "n" si se termina cu litera "v"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.