Varianta definitie 1: Plenar, -Ă, plenari, -e, adjectiv
1. (Despre sedinte, adunari, reuniuni) Care se tine cu participarea tuturor membrilor. ♦ (Substantivat, f.) Consfatuire, adunare, sedinta la care participa toti membrii unui for de conducere, ai unei organizatii etcetera
2. (Livresc) Total, intreg, complet; desavarsit, deplin. – Din limba latina Plenarius.
Varianta definitie 3: Plenar adj m., plural plenari; f. singular plenara, plural plenare
Varianta definitie 4: Plenar -a (-i, -e) 1) (despre sedinte, adunari) La care participa toti membrii. 2) si adverbial Care cuprinde totul; in intregime; deplin; complet. /<lat. plenarius
Varianta definitie 5: Plenar adjectiv (Despre sedinte, adunari) Care se tine cu participarea tuturor membrilor. substantiv feminin Ședinta, adunare la care participa toti membrii unei organizatii, ai unei institutii etcetera ♢ Plenara largita = plenara la care participa si persoane care nu fac parte din organizatia sau din unitatea repectiva. [Conform: franceza plenier, limba italiana plenario].
Varianta definitie 6: Plenar, -Ă adjectiv
1. (despre sedinte, adunari) cu participarea tuturor membrilor. ♢ (s. f.) sedinta, adunare la care partipica toti membrii unei organizatii, institutii etcetera o -a largita = plenara la care participa si persoane care nu fac parte din organizatia respectiva.
2. deplin, intreg, complet; plenitudinar. (< limba latina plenarius)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "p" si se termina cu litera "r"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.