Varianta definitie 1: Program, programe, substantiv neutru
1. Plan de activitate in care sunt stabilite (in ordinea desfasurarii lor) etapele propuse pentru o perioada data; desfasurare a activitatii (individuale, dintr-o institutie) dupa un astfel de plan.
2. Expunere (scrisa) a principiilor, scopurilor etcetera unei organizatii politice, sociale, culturale etcetera
3. Programa.
4. Ordinea dupa care se desfasoara o emisiune de radio sau de televiziune, un spectacol etcetera; ansamblul partilor unei asemenea emisiuni, ale unui spectacol etcetera ♦ Foaie de hartie, publicatie, brosura in care este prezentat un program (4).
5. Ansamblu de instructiuni codate, folosit de un calculator pentru rezolvarea unei probleme. – Din franceza Programme.
Varianta definitie 2: Program substantiv I. verifica cuvantul: orar. II. (POL.) verifica cuvantul: platforma.
Varianta definitie 3: Program substantiv neutru (silabe -gram), plural programe
Varianta definitie 4: Program -e n. 1) Plan de activitate, intocmit dupa etape. 2) Ansamblu de principii, de scopuri si de sarcini, care privesc activitatea unui partid politic, a unui guvern sau a unei organizatii obstesti. 3) Continut al unei reprezentatii (de teatru, de concert, de radio etcetera). 4) Publicatie in care este prezentat continutul unei asemenea reprezentatii. 5) Ansamblu de instructiuni codate cu ajutorul carora un calculator electronic rezolva o problema data. /<fr. programme
Varianta definitie 5: Program substantiv neutru
1. Plan de activitate cuprinzand de obicei etapele propuse pentru o anumita perioada; desfasurarea activitatii dupa un asemenea plan. ♦ Orar.
2. Foaie de hartie, afis, scriere (distribuita) prin care se anunta un spectacol, amanunte in legatura cu o reprezentatie etcetera ; totalitatea numerelor unui spectacol, ceea ce cuprinde un spectacol. ♦ Ansamblu de mesaje (stiri, informatii, muzica etcetera) destinat difuzarii prin reteaua de radio si televiziune.
3. Expunerea scrisa a principiilor, a telurilor urmarite si a mijloacelor preconizate pentru realizarea lor, ale unui partid politic, ale unei organizatii etcetera
4. Ansamblu algoritmic al instructiunilor necesare rezolvarii unei probleme la un calculator electronic. [Plural -me, -muri, varianta programa (1) [in DN] substantiv feminin / < franceza programme, limba italiana programme, conform limba latina programma – scriere publica].
Varianta definitie 6: Program substantiv neutru
1. plan de activitate cuprinzand etapele propuse pentru o anumita perioada; desfasurarea activitatii dupa un anumit plan. ♢ orar.
2. foaie de hartie, brosura care prezinta amanunte in legatura cu un spectacol; ordinea in care se desfasoara o emisiune de radio si tv.
3. expunere scrisa a principiilor, a telurilor urmarite si a mijloacelor preconizate pentru realizarea lor ale unui partid politic, ale unei organizatii, ale unui guvern.
4. (informatica) ansamblu de instructiuni codate necesare unui calculator, unei operatii automate. (< franceza programme, limba germana Programm)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 7 litere. Cuvantul incepe cu litera "p" si se termina cu litera "m"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.