Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Răcni
1 * Cuvantul cu diacritice: răcní
Cuvantul fara diacritice: racni
Definitie: RĂCNI, răcnesc, verb IV. Intranzitiv 1. (Despre animale) A scoate strigăte puternice și prelungi; a rage, a mugi, a zbiera. 2. (Despre oameni) A scoate strigăte puternice; prin extensiune a vorbi răstit și tare, a se răsti (la cineva). – Din limba slava (veche) ryknonti.
2 * Cuvantul cu diacritice: a răcni
Cuvantul fara diacritice: racni
Definitie: A răcni antonim: a șopti
3 * Cuvantul cu diacritice: răcní
Cuvantul fara diacritice: racni
4 * Cuvantul cu diacritice: răcní
Cuvantul fara diacritice: racni
Definitie: răcni verb, indicativ prezent 1 singular și 3 plural răcnesc, imperfect 3 singular răcnea; conj. prezent 3 singular și plural răcnească
5 * Cuvantul cu diacritice: a răcní -ésc
Cuvantul fara diacritice: racni
Definitie: A RĂCNI -escintranzitiv 1) (despre persoane) A scoate răcnete; a produce sunete puternice și stridente; a striga; a țipa. 2) (despre copii) A plânge cu voce tare. 3) (despre animale) A scoate sunete caracteristice speciei; a rage; a mugi; a zbiera. 4) pop. A vorbi pe un ton ridicat; a-și manifesta nemulțumirea sau mânia prin vorbe răstite; a striga; a țipa; a vocifera. limba slava (veche) ryknonti
6 * Cuvantul cu diacritice: răcní răcnésc răcnít
Cuvantul fara diacritice: racni
Definitie: răcni (răcnesc, răcnit), verb – A striga, a țipa, a rage. – Varianta răgni. Sl. ryknąti (Miklosich, Slaw. Elem., 43; Cihac, II, 303), c.f. limba sarba: riknuti. – Derivat răcnet, substantiv neutru (țipăt, strigăt); răcnitură, substantiv feminin (strigăt).
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere.
Fiind format din 6 litere, acest cuvant este de dimensiune medie. Cuvantul contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "r" si se termina cu litera "i"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.