Varianta definitie 1: SchiȚa, schitez, verb I. Tranzitiv
1. A desena ceva in mod schematic, a executa in cateva linii generale un desen preliminar, fugitiv. ♦ Figurativ A contura, a descrie, a reda ceva in scris prin cateva trasaturi caracteristice. ♦ Figurativ A face in mod vag, incomplet un gest, o miscare etcetera
2. A fixa punctele principale ale unui plan, ale unei lucrari, a proiecta in linii mari; a concepe. – Din limba italiana Schizzare. Conform: s c h i t a.
Varianta definitie 2: SchiȚa verb
1. a (se) contura, a (se) creiona. (A - profilul cuiva.)
2. a trasa. (A - ideile principale intr-o lucrare.)
Varianta definitie 3: Schita verb, indicativ prezent 1 singular schitez, 3 singular si plural schiteaza
Varianta definitie 4: A schiȚa -ez tranzitiv 1) (desene, tablouri, chipuri etcetera) A executa in linii generale (printr-o schita). ♢ - un gest a face un gest abia zarit. - un zambet (sau Un suras) a zambi abia perceptibil. 2) (planuri, proiecte etcetera) A elabora din timp in linii mari; a contura. /Din schita
Varianta definitie 5: Schita substantiv feminin art. (regional) numele unui dans popular asemanator cu polca; melodie dupa care se executa acest dans.
Varianta definitie 6: SchiȚa verb I. tr.
1. A desena ceva schematic; a face o schita. ♦ (Figurat) A reda prin cateva trasaturi specifice; a contura. ♦ A executa in mod vag (un gest, o miscare etcetera).
2. A fixa punctele principale ale unui plan; a proiecta in linii mari; a concepe. [< limba italiana schizzare].
Varianta definitie 7: SchiȚa verb I. tr.
1. a desena ceva schematic; a face o schita. ♢ (figurativ) a expune in mod sumar; a contura.
2. a executa in mod vag (un gest, o miscare etcetera).
3. a fixa punctele principale ale unui plan, a proiecta in linii mari; a concepe.
II. reflexiv a aparea, a se infatisa, a reiesi in linii incipiente si generale. (< limba italiana schizzare)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 7 litere. Cuvantul incepe cu litera "s" si se termina cu litera "a"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.