Varianta definitie 1: Silnic, -Ă, silnici, -ce, adjectiv , substantiv masculin si feminin: I. Adjectiv
1. Care se face in sila, de nevoie; care este impus, fortat, silit2 (1). ♢ Munca silnica = pedeapsa judiciara grea, care se aplica pentru fapte penale grave, constand din inchisoare si munca fortata (in ocnele de sare). ♦ Care este ilegal.
2. Greu de suportat, apasator, penibil.
3. Care este nenatural; fortat.
4. Dificil, greoi, anevoios. ♦ (Rar) Silit2 (2). II. Substantiv masculin si feminin: (Rar la f.) Numele a doua plante erbacee din familia labialelor, cu tulpina taratoare, cu flori albastre sau violete, ale caror flori si frunze se intrebuinteaza in medicina populara (Glechoma hederaceum si hirsutum). – Din limba slava (veche) Silĩnĩkŭ.
Varianta definitie 6: Silnic adjectiv m., substantiv masculin, plural silnici; f. singular silnica, plural silnice
Varianta definitie 7: Silnic1 -ca (-ci,-ce) 1) Care se face in sila, cu neplacere, fara tragere de inima. 2) Care se face cu de-a sila, prin constrangere; fortat. 3) rar Care este greu (de facut, de rezolvat); cu dificultati; anevoios. /<sl. siliniku
Varianta definitie 8: Silnic2 -ci f.
Planta erbacee cu tulpina taratoare, paroasa, ale carei frunze si flori sunt folosite in scopuri medicinale. /<sl. siliniku
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "s" si se termina cu litera "c"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.