Varianta definitie 1: A face (pe cineva) Bumbac expresie a bate tare de tot (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 2: A face (cuiva) Buzunar expresie (friz.) a taia clientul cu briciul pe un obraz. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 3: A face (cuiva) Cafeaua expresie a complota impotriva cuiva; a se razbuna (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 4: A face (cuiva) Capul calendar expresie a zapaci (pe cineva) vorbind foarte mult. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 5: A face (cuiva) Capul drojdie expresie a zdrobi capul (cuiva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 6: A face (cuiva) Capul mare expresie (intl.) a izbuti sa convinga (pe cineva) de necesitatea unei actiuni. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 7: A face (cuiva) Cheie expresie (intl.) a intinde o cursa (cuiva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 8: A face (pe cineva) Ciulama expresie a bate tare de tot (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 9: A face (pe cineva) Covor expresie (intl.) a bate (pe cineva) dupa ce a fost infasurat intr-un covor, pentru ca loviturile sa nu lase urme. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 10: A face (pe cineva) Un dans expresie a dansa (cu cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 11: A face (pe cineva) Din cal magar expresie
1. a discredita.
2. a umili. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 12: A face (pe cineva) Din vorbe expresie a pacali (pe cineva), a insela (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 13: A face (pe cineva) Un film expresie a merge la cinematograf (cu cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 14: A face (pe cineva) Fluturas expresie
1. a omori (pe cineva).
2. a avorta. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 15: A face (cuiva) Formele expresie (intl.) a ucide (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 16: A face (cuiva) Harachiri expresie
1. a ucide (pe cineva), a distruge (pe cineva).
2. a ridiculiza (pe cineva), a pune in situatie de inferioritate (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 17: A face (pe cineva sau ceva) Harcea-parcea expresie a bate tare de tot (pe cineva sau ceva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 18: A face (cuiva) In ciuda expresie (intl.) a necaji intentionat (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 19: A face (pe cineva) Ingeras expresie (iron.) a ucide (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 20: A face (pe cineva) O inghetata expresie a invita (pe cineva) la o inghetata. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 21: A face (ceva) La meserie expresie a face (ceva) la perfectie / intr-o maniera ireprosabila / fara cusur. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 22: A face (ceva) La stanga expresie (iron.) a fura (ceva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 23: A face (pe cineva) Mart expresie
1. a invinge (pe cineva) la jocul de table, fara ca adversarul sa aiba vreo piesa scoasa la terminarea jocului.
2. a surclasa / a invinge (pe cineva) fara drept de apel; a dovedi o superioritate covarsitoare asupra unui rival. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 24: A face (cuiva) Mizerii expresie a persecuta (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 25: A face (pe cineva) Nod de cravata expresie a bate (pe cineva) foarte rau. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 26: A face (cuiva) Ochi dulci expresie a incerca sa cucereasca (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 27: A face (cuiva) Onoarea expresie (intl.) a lovi (pe cineva), a bate (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 28: A face (pe cineva) Pachet expresie a expedia (pe cineva) rapid si fara voia acestuia undeva. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 29: A face (pe cineva) Pastrama expresie a bate foarte rau (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 30: A face (pe cineva) Piftie expresie a bate (pe cineva) foarte tare. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 31: A face (pe cineva) Platca expresie a face (pe cineva) sa piarda. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 32: A face(pe cineva) Praftura expresie
1. a face (pe cineva) de ras.
2. a mustra / a ocari (pe cineva). (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 33: A face (cuiva) Un sacou expresie (friz.) a taia un client cu briciul pe ambii obraji. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 34: A face (cuiva) Spinarea burduf expresie a bate (pe cineva) foarte tare. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 35: A face (pe cineva) O spuma expresie a invita (pe cineva) la o bere. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Varianta definitie 36: A face (cuiva) Telefon expresie (intl.) a taia (pe cineva) cu cutitul pe obraz. (Nota: Definitia este preluata din Dictionar de argou al limbii romane, Editura Niculescu, 2007)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere. Cuvantul incepe cu litera "a" si se termina cu litera "e"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.