Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Alt altă
1 * Cuvantul cu diacritice: alt áltă
Cuvantul fara diacritice: alt
Definitie: ALT, ALTĂ, alți, alte, adjectiv (Arată că ființa sau lucrul al cărui nume îl determină nu este aceeași sau același cu ființa sau lucrul despre care a fost vorba, care este de față sau este cel obișnuit) Alt om. Alt obiect. ♢ Expresie (Popular) Câte alte = multe. [Genitiv-dat. singular: altui, altei, gen.-dat. plural: altor] – Limba Latina alt[(e)rum].
2 * Cuvantul cu diacritice: alt
Cuvantul fara diacritice: alt
Definitie: alt adjectiv m., g.-d. altui, plural alți; f. singular altă, g.-d. altei, plural alte, g.-d. m. și feminin: altor
3 * Cuvantul cu diacritice: alt áltă alți álte
Cuvantul fara diacritice: alt
Definitie: ALT altă (alți, alte)adjectiv Care nu este același (lucru sau ființă) cu cel de față sau cu cel despre care este vorba. ♢ Pe de altă parte, din - punct de vedere, cu alte cuvinte altfel zis. Câte alte multe. limba latina alt[e]rum
4 * Cuvantul cu diacritice: alt tă
Cuvantul fara diacritice: alt
Definitie: alt (tă), adjectiv și pronume – 1. Diferit, celălalt (al doilea termen al unei antinomii). – Altă dată „în altă zi, în alt moment”. – Nimeni altul. – De altă parte. – Și altele etcetera – 2. Cel dinainte: altă dată „odinioară, pe vremuri” – 3. Unul nou, unul la fel. – 4. (F., cu sens. de n.) Altceva, ceva diferit. – Între altele. – Nu alta. – Alta acuma. – Nu de alta. – Una într-alta, una peste alta. – Nici una, nici alta. – Mr., megl. altu, istr. ǫt. Limba Latina alter, vulg. altru, de unde limba italiana altro, sicil. autru, sard. altu, engad. oter, verifica cuvantul: prov., franceza autre, cat. altre, sp. otro, port. outro (Pușcariu 67; Candrea-Dens., 48; REW 382; DAR). Pentru uzul său, conform Sandfeld, Syntaxe 184-95. Comp. altădată, adverb (odinioară, pe vremuri); altăoară, adverb (învechit, odinioară); altceva, pronume; altcineva, pronume; altcum, adverb (Trans., altfel); alteori, adverb ; altfel, adverb ; altinderi, adverb (învechit, în alt loc); la olaltă, adverb , explicat de Candrea-Dens., 48, ca la alaltă, și de Pascu, Beitrage, 14, plecînd de la la una la alta, ca comp. una într-alta.
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 3 litere.
Fiind format din 3 litere, acest cuvant este de dimensiune mica. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "a" si se termina cu litera "t"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.