Varianta definitie 1: Atac, atacuri, substantiv neutru
1. Ofensiva a unor forte armate care urmareste nimicirea sau prinderea inamicului si distrugerea unor obiective ale acestuia; (in special) moment culminant al acestei ofensive. ♦ (La singular art.) Semnal de trompeta care anunta inceperea atacului (1).
2. Agresiune impotriva unei persoane, unui stat etcetera
3. Initiativa intr-un joc sportiv. ♦ Linia de inaintasi a unei echipe de fotbal, hambal etcetera
4. Actiune violenta si sustinuta (prin manifestatii, prin scris etcetera) impotriva unei situatii, unei teorii etcetera sau impotriva celor care le sustin. ♦ Mijloc prin care se cere reexaminarea unei hotarari judecatoresti care nu satisface una dintre parti.
5. Aparitie brusca si puternica a unei boli. ♦ (Popular) Apoplexie. ♦ (Popular) Tuberculoza pulmonara.
6. (Fon.) Miscare articulatorie a coardelor vocale, care marcheaza inceputul pronuntarii unei vocale. – Din franceza Attaque.
Varianta definitie 6: Atac -uri n. 1) Actiune de lupta ofensiva. - aerian. - chimic. 2) Agresiune impotriva cuiva. 3) art.
Semnal de trompeta, care se da la inceputul luptei. 4) figurativ Actiune hotarata impotriva unei pareri, teorii, conceptii. - vehement. 5) Initiativa intr-un joc sportiv. 6) Jucatorii care formeaza linia ofensiva a unei echipe. 7) Aparitie brusca si puternica a unei boli. - de cord. 8): Cale de - mijloc prin care o hotarare judecatoreasca este revizuita de o instanta superioara sau de instanta care a pronuntat-o. /<fr. attaque
Varianta definitie 7: Atac substantiv neutru
1. faptul de a ataca; actiune de lupta ofensiva. ♢ agresiune impotriva cuiva.
2. initiativa intr-un joc sportiv. ♢ jucatorii care formeaza linia atacanta a unei echipe.
3. actiune violenta si sustinuta impotriva unor teorii, conceptii etcetera
4. (cuvant ce tine de medicina) acces (2), criza, soc.
5. (muz.) moment in care o voce sau un instrument incepe sa cante; emisiune mai accentuata a unui sunet. (< franceza attaque)
Varianta definitie 8: Atac substantiv neutru
1. Faptul de a ataca; asalt, ofensiva, navala, iures. ♦ Agresiune impotriva cuiva. ♦ Initiativa intr-un joc sportiv. ♦ Formatie a unei echipe sportive; (prin extensiune) jucatorii care formeaza linia atacanta a unei echipe.
2. Actiune violenta si sustinuta impotriva unor teorii, unor conceptii etcetera
3. (Medical) Aparitie brusca si violenta a unei boli.
Verifica cuvantul: Acces, Criza, Soc.
4. (Muzica) Moment in care o voce sau un instrument incepe sa cante; emisiune mai accentuata a unui sunet. [Plural -curi. / < franceza attaque, limba italiana attaco].
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.