Varianta definitie 1: Calm, -Ă, calmi, -e, adjectiv , substantiv neutru I. Adjectiv
1. (Despre natura) Care se afla in stare de liniste deplina. ♢ Calm ecuatorial = zona ingusta de o parte si de alta a ecuatorului, cu presiune atmosferica scazuta, vanturi slabe si ploi abundente.
Calm tropical = zona aflata intre zona alizeelor si cea a vanturilor dominante de vest.
Calm plat = stare a marii in care aceasta nu are ondulatii. ♦ (Despre procese) Care se desfasoara linistit.
2. (Despre oameni, despre manifestarile si starile lor sufletesti) Care se stapaneste; stapanit, cumpanit, linistit; p. ext. potolit, domol, asezat, flegmatic, imperturbabil. II. Substantiv neutru:
1. Stare de liniste deplina a atmosferei.
2. Stapanire de sine, sange rece, tact in actiuni, in vorbire. ♦ Pace sufleteasca, lipsa de framantari. – Din franceza Calme.
Varianta definitie 6: Calm adjectiv m., plural calmi; f. singular calma, plural calme
Varianta definitie 7: Calm2 n. 1) Lipsa de agitatie in natura; stare de liniste in atmosfera. 2) Lipsa de nervozitate; stapanire de sine; sange rece. /<fr. calme
Varianta definitie 8: Calm1 -a (-i, -e) 1) (despre natura) Care se caracterizeaza prin lipsa de agitatie; care se afla in stare de liniste deplina. 2) (despre persoane) Care isi stapaneste sentimentele si actiunile; stapan pe sine. 3) (despre sentimente si manifestari ale oamenilor) Care denota stapanire de sine; caracterizat prin cumpanire. /<fr. calme
Varianta definitie 9: Calm, -Ă I. adjectiv
1. in stare de liniste deplina.
2. stapanit, cumpanit, linistit; potolit, asezat.
II. substantiv neutru
1. stare de nemiscare; liniste deplina. o - ecuatorial = zona de presiune atmosferica scazuta, a celor doua emisfere ale globului terestru, caracterizate prin lipsa vantului si miscari ascendente. ♢ zona oceanica in care predomina o vreme complet linistita sau in care vanturile sunt foarte slabe.
2. stapanire de sine, liniste; tact in actiuni etcetera; sange rece. (< franceza calme)
Varianta definitie 10: Calm substantiv neutru
1. Stare de lipsa a oricarei miscari; liniste deplina. ♦ Încetare a vantului. ♦ (La plural) Zone oceanice in care predomina o vreme complet linistita sau in care vanturile sunt foarte slabe si au directii variate.
2. Stapanire de sine, liniste; tact in actiuni etcetera; sange rece. adjectiv
1. În stare de liniste deplina, lipsit de agitatie.
2. Stapanit, cumpanit, linistit; potolit, asezat. [Plural -muri. / < franceza calme, limba italiana calmo].
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 4 litere. Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "m"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.