Varianta definitie 1: Compromis1, compromisuri, substantiv neutru Întelegere, acord bazat pe cedari reciproce; concesie. ♦ Întelegere intre doua sau mai multe persoane sau state de a supune unui arbitru rezolvarea litigiului dintre ele. – Din franceza Compromis.
Varianta definitie 6: Compromis2 -uri n. 1) Acord obtinut prin cedari reciproce; concesie. 2) Conventie prin care partile cointeresate apeleaza la un arbitru in vederea rezolvarii unui litigiu dintre ele. /<fr. compromis
Varianta definitie 7: Compromis1 -sa (-si, -se) 1) (despre persoane) Care este cu reputatia patata; discreditat; dezonorat. 2) (despre actiuni, planuri) Care este pus in pericol; aflat in primejdie; primejduit; zadarnicit. Recolta -sa. /v. a compromite
Varianta definitie 8: Compromis substantiv neutru
1. intelegere, acord bazat pe renuntari si concesii reciproce.
2. intelegere potrivit careia partile in litigiu se supun judecatii unor arbitri. (<fr. compromis)
Varianta definitie 9: Compromis substantiv neutru
1. (Jur.) Întelegere potrivit careia partile in litigiu se supun judecatii unor arbitri.
2. Întelegere, acord care se bazeaza pe renuntari si pe concesii reciproce. [Plural -suri. / < franceza compromis].
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 9 litere. Cuvantul incepe cu litera "c" si se termina cu litera "s"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.