Varianta definitie 1: EmisiÚne, emisiuni, substantiv feminin
1. Punere in circulatie de catre stat sau de catre o institutie, o societate autorizata etcetera a hartiilor de valoare, a bancnotelor, a actiunilor etcetera; emitere. ♦ Punere in circulatie a unei noi serii de marci postale sau retiparirea la o anumita data a unei serii mai vechi.
2. Producere, de catre un corp sau un dispozitiv, a unor gaze, a unor unde etcetera care se pot propaga in mediul inconjurator.
3. Program transmis prin radio sau prin televiziune intr-o ordine dinainte stabilita. [Pronuntat: -si-u-. – Varianta: Emisie substantiv feminin] – Din franceza Emission, limba latina Emissio, -onis.
Varianta definitie 2: EmisiÚne substantiv feminin
1. faptul de a emite, de a pune in circulatie; producere de catre un organ, de catre un corp sau un dispozitiv a unui sunet, a unei radiatii etcetera ♢ evacuare a aburului din cilindrul masinilor sau din rotorul turbinelor cu abur dupa ce acesta a efectuat lucrul mecanic.
2. punere in circulatie a unor hartii de valoare, monede, medalii, marci si efecte postale de catre un stat, o banca etcetera ♢ marca postala sau serie de mai multe marci puse oficial in circulatie.
3. program transmis prin radio sau televiziune. (< franceza emission, limba latina emissio)
Varianta definitie 3: EmisiÚne substantiv 1. verifica cuvantul: emitere.
2. verifica cuvantul: emanatie.
3. transmisiune. (- radiofonica.)
4. (cuvant ce tine de fizica) emisiune autoelectronica = emisiune la rece, emisiune prin efect de camp; emisiune fotoelectronica verifica cuvantul: fotoemisiune; emisiune la rece verifica cuvantul: emisiune autoelectronica; emisiune prin efect de camp verifica cuvantul: emisiune autoelectronica; emisiune radio verifica cuvantul: radioemisiune; emisiune termoelectronica verifica cuvantul: termoemisiune.
Varianta definitie 5: EmisiÚne -i f. 1) v. A emite. 2) Producere a unei radiatii (electromagnetice, acustice etcetera) in mediul inconjurator. 3) Program transmis prin radio sau prin televiziune. 4) Punere in circulatie (de catre stat sau de catre o banca etcetera) a banilor, a hartiilor de valoare, sau a unor serii de marci postale. [G.-D. emisiunii; Sil. -si-u-] /<fr. emission, limba latina emissio, -onis
Varianta definitie 6: EmisiÚne substantiv feminin
1. Faptul de a emite, de a pune in circulatie; producerea de catre un organ, de catre un corp, de catre un dispozitiv etcetera a unui sunet, a unei radiatii etcetera ♦ Evacuarea aburului din cilindrul masinilor sau din rotorul turbinelor cu abur dupa ce acesta a efectuat lucrul mecanic.
2. Punere in circulatie a banilor, a hartiilor de valoare de catre un stat, de catre o banca etcetera ♦ Marca postala sau serie de mai multe marci pusa oficial in circulatie.
3. Program transmis prin radio sau prin televiziune. [Pronume -si-u-, varianta emisie substantiv feminin / conform franceza emission, limba italiana emissione, limba latina emissio].
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 8 litere. Cuvantul incepe cu litera "e" si se termina cu litera "e"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.