Varianta definitie 1: Grafic, -Ă, grafici, -ce, adjectiv , Grafic, grafice, substantiv neutru, GraficĂ substantiv feminin I. Adjectiv
1. Referitor la metoda de a reprezenta prin desen (linii, puncte, figuri etcetera) o marime, variatia unei marimi sau raportul dintre doua sau mai multe marimi variabile; care apartine acestei metode.
2. Care tine de sau privitor la felul in care se realizeaza o tiparitura. II.
1. Substantiv neutru: Reprezentare prin desen a unei marimi, a variatiei unei marimi sau a raportului dintre doua sau mai multe marimi variabile; reprezentare prin linii, figuri geometrice, harti etcetera a unor date din diverse domenii de activitate.
2. S.f.
Ramura a artei plastice la baza careia se afla desenul de sine statator si care foloseste diverse procedee tehnice si diferite materiale. – Din franceza Graphique.
Varianta definitie 2: Grafic, -Ă I. adjectiv
1. referitor la metoda, la felul de a reprezenta prin linii sau figuri.
2. referitor la modul cum se realizeaza tipografic o publicatie. o arte ĕ = tehnica reproducerii si a multiplicarii sub forma de imprimate sau de carti a originalelor scrise sau desenate.
II. substantiv neutru reprezentare schematica a raportului dintre marimi variabile; diagrama.
III. substantiv feminin arta scrisului, a desenului fara culori si a celui tehnic. (< franceza graphique, limba latina graphicus, limba greaca (veche) graphikos)
Varianta definitie 6: Grafic3 -ce n. 1) Reprezentare prin desen a raportului dintre doua sau mai multe variabile. 2) Redare prin linii, puncte, harti, tabele a anumitor date. /<fr. graphique
Varianta definitie 7: Grafic2 -ca (-ci, -ce) 1) Care tine de modul de reprezentare prin diagrame si, mai ales, prin desen liniar a variatiei unei marimi sau a raportului dintre diverse marimi variabile; propriu reprezentarii prin diagrame si prin desen liniar a variatiei unei marimi sau a raportului dintre diverse marimi variabile. Tabel - al oscilatiilor de temperatura. 2) Care tine de reprezentarea sunetelor vorbirii in scris; propriu reprezentarii sunetelor vorbirii in scris. Semn -. 3) Care tine de realizarea tipografica a unei tiparituri; propriu modului de realizare prin mijloace tipografice a unei tiparituri. Imprimare -ca. ♢ Arte -ce tehnica reproducerii si multiplicarii originalelor, scrise sau desenate, in vederea tiparirii. /< franceza graphique
Varianta definitie 8: Grafic1 adverb Printr-un desen sau in scris. A reda ceva -. /<fr. graphique
Varianta definitie 9: Grafic, -Ă substantiv neutru
1. Privitor la metoda, la felul de a reprezenta (ceva) prin linii sau figuri.
2. Referitor la modul cum se realizeaza tipografic o publicatie. ♢ Arte grafice = tehnica reproducerii si a multiplicarii sub forma de imprimate sau de carti a originalelor scrise sau desenate. substantiv neutru Reprezentare prin desen a raportului dintre doua sau mai multe marimi variabile; diagrama.
Element secund de compunere savanta cu semnificatia „scris”, „desenat”, „tiparit”. [Conform: franceza graphique, limba italiana grafico, limba latina graphicus].
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "g" si se termina cu litera "c"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.