3 * Cuvantul cu diacritice: groh
Cuvantul fara diacritice: groh
Definitie: groh interjectie
4 * Cuvantul cu diacritice: groh
Cuvantul fara diacritice: groh
Definitie: GROHinterj. (se folosește, de obicei repetat, pentru a imita sunetul scos de porc). /Onomat.
5 * Cuvantul cu diacritice: groh
Cuvantul fara diacritice: groh
Definitie: groh substantiv neutru (regional) așternut de paie pentru porci.
6 * Cuvantul cu diacritice: groh
Cuvantul fara diacritice: groh
Definitie: groh interjectie – Imită grohăitul porcului. Creație expresivă. Deși nu este atestat acest uz al interjectie, se pare că imită și zomotul produs de dărîmarea unui morman de pietre, după cum reiese din der. – Derivat grohăi, verb (despre porci, a scoate sunete caracteristice; a călca în picioare; a fărîma), cu varianta grofăi, grogo(t)i, grohăni; grohot, substantiv neutru (morman de pietre; ruine); grohotă, substantiv feminin (morman de pietre); grohotiș, substantiv neutru (pietriș); grohotar, substantiv neutru (mulțime de pietre); grohăială, substantiv feminin (grohăit); grohăit, substantiv neutru (sunet scos de porci). Coincide cu rădăcina limba slava (veche), conform slov. grohati „a grohăi”, limba slava (veche) grochotati „a izbucni în rîs”, limba rusa grochotatĭ „a răsuna” (după Cihac, II, 130 și Conev 72, rom. provine din limba slava (veche), după Miklosich, Slaw. Elem., din limba slava (veche) grochotŭ „zgomot”. – Aceleiași rădăcini expresive pare a-i aparține groștei, substantiv masculin (purcel de lapte), pe care DAR îl derivă neverosimil de ls un limba latina grŏssicĕllus, conform Pușcariu, Dacor., I, 328 și REW 3882.
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 4 litere.
Fiind format din 4 litere, acest cuvant este de dimensiune mica. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "g" si se termina cu litera "h"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.