Dex Definitie Explicatie, Ce Inseamna Cuvantul Moral -ă
1 * Cuvantul cu diacritice: morál -ă
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL, -Ă, morali, -e, adjectiv , substantiv neutru I. Adjectiv 1. Care aparține moralei, conduitei admise și practicate într-o societate, care se referă la morală; etic; care este conform cu morala; cinstit, bun; moralicesc. ♦ Care conține o învățătură; moralizator. 2. Care aparține psihicului, spiritului, intelectului, care se referă la psihic, spirit sau intelect; spiritual, intelectual. II. Substantiv neutru: 1. Ansamblul facultăților sufletești și spirituale. 2. Stare afectivă, dispoziție sufletească temporară care privește puterea, dorința, fermitatea de a suporta pericolele, oboseala, dificultățile. ♦ Curaj, tărie sufletească. ♢ Expresie A ridica moralul (cuiva) = a îmbărbăta (pe cineva). A(-i) scădea (cuiva) moralul = a (se) demoraliza, a (se) descuraja. – Din limba latina moralis, -e, franceza moral.
2 * Cuvantul cu diacritice: moral
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: Moral antonim: amoral, imoral, nemoral
3 * Cuvantul cu diacritice: morál
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL adjectiv 1. etic. (O comportare -.)2. verifica cuvantul: moralizator. 3. verifica cuvantul: spiritual.
4 * Cuvantul cu diacritice: morál
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: moral adjectiv m., plural morali; f. singular morală, plural morale
5 * Cuvantul cu diacritice: morál
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: moral substantiv neutru, plural moraluri
6 * Cuvantul cu diacritice: morál
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL2n. 1) Ansamblu de calități psihice și spirituale ale unui om. 2) Stare de spirit, dispoziție sufletească; tărie de caracter. limba latina moralis, -e, franceza moral
7 * Cuvantul cu diacritice: morál -ă -i -e
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL1 -ă (-i, -e) 1) Care ține de morală; referitor la morală. 2) Care conține o morală. 3) Care ține de lumea interioară a omului; referitor la spiritul omului. 4) Care corespunde moralei; în conformitate cu morală. limba latina moralis, -e, franceza moral
8 * Cuvantul cu diacritice: morál -ă
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL, -Ăadjectiv1. Conform principiilor moralei. ♦ Din care se trage o învățătură, didactic. 2. Referitor la psihic, spirit sau intelect; intelectual, spiritual. substantiv neutru Ansamblul facultăților psihice, spirituale. ♦ Stare de spirit, dispoziție sufletească. ♦ Curaj. [Conform: limba latina moralis, franceza moral].
9 * Cuvantul cu diacritice: morál -ă
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: MORAL, -Ă I. adjectiv 1. conform principiilor moralei. ♢ din care se trage o învățătură, didactic. 2. referitor la psihic, spirit sau intelect, intelectual, spiritual. II. substantiv neutru 1. ansamblul facultăților psihice, spirituale. 2. stare de spirit. ♢ curaj. (< limba latina moralis, franceza moral)
10 * Cuvantul cu diacritice: morál morálă
Cuvantul fara diacritice: moral
Definitie: moral (morală), adjectiv – Etic. Franceza moral. – Derivat morală, substantiv feminin (etică; dojană), din franceza morale;moralicesc, adjectiv (moral), cuvant invechit, secolul XVIII; moralicește, adverb (moralmente); moralitate, substantiv feminin, din franceza moralite; moraliza, verb, din franceza moraliser; moralizator, adjectiv , din franceza moralisateur; moralmente, adverb , din franceza moralement; moralist, substantiv masculin, din franceza moraliste.
Informatii si statistici despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 5 litere.
Fiind format din 5 litere, acest cuvant este de dimensiune medie. Cuvantul nu contine diacritica: ă Cuvantul nu contine diacritica: â Cuvantul nu contine diacritica: î Cuvantul nu contine diacritica: ș Cuvantul nu contine diacritica: ț Cuvantul nu contine diacritica: ö Cuvantul incepe cu litera "m" si se termina cu litera "l"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.