Varianta definitie 1: RecÉpȚie, receptii, substantiv feminin 1.
Operatie de luare in primire a unui material sau a unei lucrari, pe baza verificarii lor cantitative si calitative. ♦ Serviciu intr-o intreprindere hoteliera care are evidenta persoanelor aflate in hotel, face repartizarea in camere a solicitatorilor etcetera 2. (Tehn.) Primire a unei anumite forme de energie pentru a o transforma in alta forma de energie. 3.
Reuniune, banchet cu caracter, festiv (În cercurile oficiale). 4. (invechit) Primire, intampinare (cu caracter ceremonios) a unui oaspete. ♢ Discurs de receptie = discurs rostit intr-o sedinta solemna de catre un membru nou ales al unei academii. – Din franceza Reception, limba latina Receptio.
Varianta definitie 5: RecÉpȚie -i f. 1) Luare in primire a unor materiale pe baza verificarii lor canti-tative si calitative. Cand e termenul de -? 2) Serviciu dintr-un hotel care se ocupa de evidenta si cazarea oaspetilor. 3) Reuniune cu caracter festiv, organizata cu un anumit prilej. 4) tehnica Primire a unei anumite forme de energie bruta pentru a o transforma in energie utilizabila. [G.-D. Receptiei; Sil. -ti-e] /<fr. reception, limba germana Rezeption
Varianta definitie 6: RecÉpȚie substantiv feminin
1. Primire. ♦ Luare in primire a unui material sau a unei lucrari pe baza unor verificari calitative.
2. Prindere, captare de unde sonore sau electromagnetice.
3. Reuniune, banchet, primire cu caracter festiv. ♢ Discurs de receptie = discurs de primire, de admitere ca membru la Academie.
4. Serviciu de primire a voiajorilor intr-un hotel. [Genitiv -iei, varianta receptiune substantiv feminin / conform franceza reception, limba latina receptio].
Varianta definitie 7: RecÉpȚie substantiv feminin I.
1. luare in primire a unui material, a unei lucrari pe baza unor verificari calitative; receptionare (1).
2. captare de unde sonore sau electromagnetice; receptioner (2).
3. proces neuropsihic constand in formarea unor imagini prin detectarea, captarea si codificarea la nivelul analizatorilor a informatiilor primite.
II.
1. reuniune, banchet, primire cu caracter festiv. o - diplomatica = reuniune organizata, in tara de resedinta, de o misiune diplomatica cu ocazia sarbatoririi zilei nationale.
2. faptul de a primi un membru intr-o societate (academica). o discurs de - = discurs de admitere ca membru la Academie.
3. serviciu de primire si cazare a voiajorilor intr-un hotel. (< franceza reception, limba latina receptio)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 9 litere. Cuvantul incepe cu litera "r" si se termina cu litera "e" Categorie: PrimireauneianumiteformedeenergiepentruaotransformanaltformdeenergiebbReuniune, banchetcucaracter, festivncercurileoficialebbnvPrimire, ntmpinarecucaracterceremoniosaunuioaspetexiDiscursderecepieidiscursrostitntroedinsolemndectreunmembrunoualesaluneiacademiixDinfrbreceptionb, latbreceptiob
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.