Varianta definitie 1: Verbal, -Ă, verbali, -e, adjectiv
1. Care se face, se transmite, se comunica prin viu grai, din gura in gura; care caracterizeaza graiul viu, vorbirea; oral.
2. Care apartine verbului (1), privitor la verb, de verb. ♢ Flexiune verbala = conjugare (2). – Din franceza Verbal, limba latina Verbalis.
Varianta definitie 3: Verbal adjectiv m., plural verbali; f. singular verbala, plural verbale
Varianta definitie 4: Verbal1 -a (-i, -e) 1) Care se realizeaza prin vorbire; oral. Expresie -a. ♢ Nota -a nota diplomatica fara semnatura, remisa de un reprezentant diplomatic guvernului unui stat strain. /<fr. verbal, limba latina verbalis
Varianta definitie 5: Verbal2 -a (-i, -e) 1) Care tine de un verb; propriu verbului. Desinenta -a. 2) Care are valoare de verb; cu valoare de verb. Locutiune -a. 3) Care deriva de la verb. /<fr. verbal, limba latina verbalis
Varianta definitie 6: Verbal, -Ă adjectiv Care se transmite prin viu grai, din gura in gura. ♢ Nota verbala = nota diplomatica nesemnata, echivalenta cu o declaratie orala. [Conform: limba latina verbalis, franceza verbal].
Varianta definitie 7: Verbal, -Ă adjectiv
1. care se transmite prin viu grai; oral. o nota -a = nota diplomatica nesemnata, echivalenta cu o declaratie orala.
2. referitor la verb, al verbului; provenit din verb. o flexiune -a = conjugare (1). ♢ cu valoare de verb. (< franceza verbal, limba latina verbalis)
Alte informatii despre acest cuvant
Cuvantul este compus din: 6 litere. Cuvantul incepe cu litera "v" si se termina cu litera "l"
DexDefinitie.com este un site dictionar al limbii romane. Gasiti aici aproape toate cuvintele din limba romana, impreuna cu explicatii (definitii). Mai gasiti si statistici legate de fiecare cuvant. Baza de date contine 131.563 de definitii, explicatii, antonime, sinonime.
Site-ul functioneaza excelent pe telefoane mobile Android is iOS. Daca aveti de adaugat vreun cuvant, de facut o corectare, va rugam sa folositi pagina de contact pentru a ne trimite un mesaj.